TRADA Case Study: Stonebridge Hillside Hub

The Stonebridge Hillside Hub is a key scheme in the continuing regeneration of the Stonebridge Estate in West London. It is a major resource for the 4,000 strong culturally-diverse local community; it aims to bring people together, improve local health, enable educational, leisure and community initiatives, encourage investment in the local housing market, provide much-needed retail space and give a new focus to a previously deprived part of the borough.

The mixed-use building provides a health centre, a community centre, a convenience store, a café, open-market and shared-ownership apartments, private car parking, a garden and a public piazza. Extensive consultation with the users and the local community was a hallmark of this scheme’s development.

The case study describes the design, the timber cladding and internal glulam structure, as well as internal timber lining and environmental performance.

NB: This resource is hosted on a subscription-based website.

Go to resource

(0)Report a broken link

Comments

Please Log In or Sign Up to rate this resource or make a comment.

Our Sponsors

Ecobuild   Marks and Spencer Mitsubishi Electrica Wates foundation