TRADA Case Study: Woodland Trust Headquarters

The Woodland Trust is a charity devoted to the conservation of the UK’s woodland. Its new headquarters in Grantham aims to communicate the mission and values of the Trust and, in practical terms, to accommodate 200 workstations in open plan office space. As the headquarters of a charity, the building also had to demonstrate value for money and frugal use of funds. The resulting building uses cross laminated timber for its structure, limiting the use of concrete to the soffits to provide thermal mass.

The case study describes the design, material selection process, the environmental design of the building, and the procurement process and costs for the project.

NB: This resource is hosted on a subscription-based website.

Go to resource

(0)Report a broken link

Comments

Please Log In or Sign Up to rate this resource or make a comment.

Our Sponsors

Ecobuild   Marks and Spencer Mitsubishi Electrica Wates foundation